Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКанцлер єпархії про становлення ПЦУ
Новини

Канцлер єпархії про становлення ПЦУ

16 грудня 2019 р. Відкрита лекція «Новітній шлях Української Церкви до автокефалії» протоієрея Миколи Цапа, канцлера єпірхії і викладача Волинської православної богословської академії. Світлина інформаційної служби єпархії. У Волинській православній богословській академії обговорювали етапи розвитку Української православної церкви.

Відзначити річницю Об’єднавчого собору та проголошення автокефалії ПЦУ вирішили на засіданні кафедри церковно-історичних і гуманітарних дисциплін. Як повідомив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, у цьому духовному виші він провів відкриту лекцію «Новітній шлях Української Церкви до автокефалії».

На заході побували викладачі й студенти ВПБА, військові священники, зокрема, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інше духовенство.

На початку, помолившись, секретар вченої ради протоієрей Владислав Фульмес привітав присутніх із річницею визначної події.

Отець Микола як делегат Об'єднавчого собору, зосередивши увагу на важливих моментах з історії Української Церкви, розповідав про етапи її становлення: від створення автокефальної Церкви в 1989 р. і до подій 2018-го, коли на Об'єднавчому соборі в головній християнській святині нашої країни Софії Київській створено Православну церкву України. На Різдво 2019 року отримано Томос про автокефалію.

Присутні мали можливість ознайомитися зі світлинами тих подій.

18 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери