Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: Не живи з плямами гріха
Новини

Проповідь архієрея: Не живи з плямами гріха

17 листопада 2019 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор». Гріхи потрібно щиро замолювати, а не просто ставити свічки. Про це говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл в неділю 22-гу після П’ятдесятниці, під час проповіді в кафедральному соборі Святої Трійці.

Високопреосвященний пояснив: коли ти робиш прикрість, розуміючи, що просто потім прийдеш та покаєшся, чи просто поставиш свічку і все минеться, – ти помиляєшся. Це буде лише першим кроком до твого прощення. Окрім цього, варто довести своє розкаяння і діями.

Аби було зрозуміліше, як гріх оскверняє нашу душу, архієрей провів аналогію з білим простирадлом. Як ми замастимо біле полотно, то відразу ж намагаємося його відіпрати. Але не завжди вдається зробити так, аби не залишилося сліду. Так само і наша душа вимагає постійного очищення. Осквернити ж її можна швидко, переконує керуючий єпархією.

Тому митрополит закликає: «Не спіши грішити!», адже буде важко потім виправити помилку. А якщо уже згрішив, то не живи з плямами гріха, кайся і працюй над собою.

18 листопада 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери