Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапелан – про силу молитви в солдатських окопах
Новини

Капелан – про силу молитви в солдатських окопах

Світлина з сайту polissia.net.

Протоієрей Володимир Мицько, камінь-каширський декан і військовий священник, учергове повернувшись із зони бойових дій, поділився враженнями з журналістами громадсько-політичної газети й інтернет-видання «Полісся» (polissia.net).

Зокрема, душпастир зазначив, що і на шостому році війни військовослужбовцям потрібна духовна підтримка. Адже бійці постійно стикаються із труднощами війни. Тому о. Володимир постійно бачить щире бажання наших захисників бути причетними до життя церкви, спілкуватися зі священнослужителями, отримувати духовні настанови, поради.

За його словами, місія священника, що в армії, що тут, на мирній землі – бути апостолом. «Солдатам потрібно розповідати про віру, про Господа. Без сумніву. Але робити це, вважаю, слід завше з любов’ю, розумінням, усвідомленням того, що світогляд у кожного різний», – упевнений душпастир. В умовах, коли щодня відчуваєш подих смерті, важко морально самому вистояти і не зламатися. Саме тому для військовослужбовців є важливим чути слово віри, виговоритися, вилити душу невійськовій людині, помолитися, посповідатися.

Повністю статтю можна прочитати ось тут.

1 листопада 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Володимир Мицько
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери