Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛюблинець: ювілей храму та освячення недільної школи
Новини

Люблинець: ювілей храму та освячення недільної школи

20 жовтня 2019 р. В с. Люблинець ковельського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Великомученика і цілителя Пантелеймона у цьому селищі Ковельського районного деканату. Архієрей очолив літургію з нагоди чергової річниці освячення Божого дому.

Виголошуючи проповідь, високопреосвященний нагадав про шлях людини до Господа. У кожного він різний. Адже недаремно говорять: скільки людей – стільки шляхів до Творця. Але якщо людина знайшла свою дорогу до Всевишнього, то вона переборола себе і визначила найбільшу важливість духовних цінностей.

Із керуючим єпархією молилися ковельський міський декан протоієрей Василь Мичко, старовижівський – протоієрей Іван Зеленько, настоятель громади протоієрей Матвій Олійник, духовенство міського та районного благочинь. Також у Богослужінні взяли участь голова Люблинецької ОТГ Наталя Сіховська, голова райради Андрій Броїло, інші представники влади та громадськості.

На завершення служби владика Михаїл вручив відзнаки меценатам та активним парафіянам.

Опісля відбулось освячення приміщення недільної школи, що на території храму. Як розповів о. Матвій, тепер понад 30 дітей, які відвідують її, матимуть постійне місце для занять.

Пантелеймонівська громада в Люблинці утворилась у 2005 році. Перші служіння проходили в капличці – кімнаті місцевої амбулаторії. Потому перейшли у вагончик, який стояв просто в полі. На початку 2009-го завдяки старанням церковного старости Федора Долінка за короткий час змурували й освятили каплицю. Одночасно було звершено чин заснування нового храму і поставлення хреста. 18 жовтня 2015 року відбулося освячення храму.

22 жовтня 2019 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Мичко, Протоієрей Матвій Олійник
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери