Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКнижку Віктора Гребенюка читатимуть і незрячі християни
Новини

Книжку Віктора Гребенюка читатимуть і незрячі християни

8 вересня 2019 р. Презентація книги Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк. 1429-й» шрифтом Брайля у центрі туристичної інформації Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії. У Луцьку відбулося представлення видання «Європа. Луцьк. 1429-й», випущеного шрифтом Брайля.

Автор – літредактор інформаційно-видавничого центру нашої єпархії – написав цю драматичну поему (єдиний поки що літературно-художній твір про з’їзд європейських монархів у Лучеську) ще п’ять років тому. Тоді ж з ілюстраціями Елеонори Сабової-Дишко видання побачило світ у луцькому видавництві «Ініціал». У ньому йдеться про підготовку і хід цієї найбільшої події в історії Луцька, про «конфлікт ідей» Вітовта – государя Великого князівства литовського, у складі якого перебувала тоді Русь-Україна, та ігумена Жидичинського монастиря Лазаря.

Нині, до 590-ї річниці цього конгресу монархів, за почином ГО «Генерація успішної дії» (керівник Віталій Ткачук), за підтримки Луцької міської ради і ПрАТ «Волинська обласна друкарня» книжку виготовлено рельєфно-крапковим шрифтом у київському видавництві «Брайль-студіо».

Захід відбувся в Центрі туристичної інформації та послуг.

9 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Віктор Гребенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери