Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВ Мизовому – перша архієрейська літургія
Новини

В Мизовому – перша архієрейська літургія

3 серпня 2019 р. Церква Різдва Пресвятої Богородиці Старовижівського деканату У парафії Різдва Пресвятої Богородиці цього села Старовижівського деканату, яка нещодавно долучилась до Православної церкви України, відбулась перша архієрейська літургія українською мовою.

За повідомленням настоятеля храму священника Ігоря Кухти, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив святкове богослужіння.

Із високопреосвященним молилися: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани: Старовижівський – протоієрей Іван Зеленко, Ковельський районний – протоієрей Іван Бонис, Ковелький міський – протоієрей Василь Мичко, інше духовенство цих деканатів.

У слові владика розповів, що праведна людина постійно шукає зв'язок із Богом і, перебуваючи в храмі, намагається стати святою. А для цього потрібно робити все з вірою і щиро просити в Бога тільки благе. «Стукайте і вам відчинять, просіть і дасться вам» – ці прості речі є геніальними для нас.

Як справжні українці, патріоти і православні, маємо зберігати свою віру, як її берегли наші прадіди і енергію патріотизму передавати своїм дітям.

На завершення архіпастир подякував мизівчанам за їх мужній вибір молитися рідною мовою в своїй, українській церкві. Адже цього вони чекали понадстоліття.

За велику працю й зусилля в розбудові храму багатьох парафіян митрополит відзначив благословенними грамотами, а отця-настоятеля хрестом з прикрасами й привітав його з півстолітнім ювілеєм.

Потому відслужили заупокійну літію на могилі великого патріота протоієрея Павла Абрамовича із знаної священичої родини Абрамовичів, яку повернули із забуття. Він був братом славетного волинського архіпастиря, видатного сина України, праведника святого українського православ’я, другого Першоієрарха Української Автокефальної Православної Церкви в діаспорі, митрополита Никанора (Абрамовича), який на початку минулого століття служив у цьому селі українською мовою. За словами протоієрея Івана Бониса, пам'ятник о. Павлу у цьому селі встановили у квітні цього року.

5 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Старовижівський деканат, Протоієрей Іван Зеленко, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери