Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ ВПБА пройшла міжнародна конференція
Новини

У ВПБА пройшла міжнародна конференція

30 травня 2019 р. Під час конференції у ВПБА. Світлина інформаційної служби єпархії.

Традиційно у травні Волинська православна богословська академія проводить міжнародну теологічну конференцію. Цьогоріч науковці спілкувалися на тему «Святість людського життя: даність і перспективи».

Розпочали захід із вітальних слів. До присутніх звернувся ректор протоієрей Володимир Вакін, представники влади та інших наукових інституцій. Також учасники прослухали відеопривітання митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

У пленарному засіданні з доповідями виступили: викладач КПБА протоієрей Андрій Дудченко, кандидат культурології, докторант Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Дар’я Морозова, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості протоієрей Георгій Коваленко, кандидат теології, професор богослів’я у Грецькому відкритому університеті (Патри, Греція), професор Богословської школи Православного університету (Кіншаса, Конго) Еіріні Артемі.

Обговорювались такі теми: поняття та витоки святості, релігійно-філософське розуміння святості, поняття святості у Священному Писанні, онтологічний, антропологічний, еклезіологічний виміри, святоотцівський досвід святості, українська агіографічна традиція, святість в особистостях тощо.

Підсумком наукового зібрання стало прийняття резолюції, у якій учасники звертаються до українського суспільства з проханням повернутися до розуміння святості не як теоретичного поняття, а живого досвіду богоспілкування.

У рамках заходу видано збірник матеріалів.

31 травня 2019 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери