Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Колках відзначили річницю повстанської республіки
Новини

У Колках відзначили річницю повстанської республіки

18 квітня 2019 р. Заходи з нагоди 76-річниці створення українського державного утворення «Колківська республіка» на Волині. Світлини інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у скорботних заходах з нагоди 76-річниці створення українського державного утворення на Волині.

Розпочались урочистості біля пам’ятного знака в Колках виконанням Гімну України. Потому владика відслужив заупокійну літію. Із ним правили маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський, цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк та інше духовенство.

Згадуючи легендарну Колківську республіку, високопреосвященний зазначив, що тоді держави як такої не було, зате була армія. Тож без держави люди ставали державниками. І це стало частиною нашої історії. А сьогодні, у ХХІ столітті, в Україні намагаються проводити різноманітні соціальні експерименти. Але це не місце для випробовувань та віртуальних ігор. Україна благословенна Богом. І це реальне життя. Тож маємо згадати патріотичний дух Колківської республіки – дух людей, які проявили бажання жити щасливо. Вони говорили не про минуле, а про теперішній час. Архієрей закликав перейняти їхній дух, а також підтримати воїнів, які зараз нас захищають, і тоді ми будемо щасливими вже без ніяких експериментів. У нашій незалежній державі ми будемо щасливими вже і сьогодні.

У заходах взяли участь голова ОДА Олександр Савченко, ветерани ОУН-УПА та просто небайдужі.

Колківська республіка проіснувала неповних вісім місяців у 1943 році.

19 квітня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Маневицький деканат, Протоієрей Андрій Закидальський, Протоієрей Тарас Манелюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери