Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКеруючий єпархією відвідав парафію в Липинах
Новини

Керуючий єпархією відвідав парафію в Липинах

23 грудня 2018 р. Храм Святої Трійці у с. Липини. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирський візит у громаду Святої Трійці цього села Луцького районного деканату.

Тут владика очолив Божественну Літургію. Разом із ним служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії протоієрей Микола Цап’юк, інше духовенство.

Під час проповіді архієрей пояснив, чому варто ходити до храму. Часто говорять: «Для чого нам йти до церкви, якщо Бог є скрізь?». Але людина, яка має чисте серце, завжди буде шукати Господа і зустрічі з ним через Таїнства. Заради нашого Спасіння ми приходимо до храму.

Всевишній дає нам право вибору. Ми самі обираємо, бути з Богом чи ні. Але якщо ми хочемо жити із Господом, то варто йти до Божого дому, виконати дію – прийти. І Євангеліє ж пише: «Прийдіть до Мене усі струджені й обтяжені, і Я заспокою вас» (Мф. 11:28). «Там же ж не написано „Я пришлю за вами маршрутку і ви прийдете до Мене“», – пояснює високопреосвященний. Тому тут ми самі робимо свій вибір. І якщо вибираємо бути з Богом, то повинні й самі прийти до Нього.

Разом з усіма молився, зокрема, голова сільради Богдан Гусак.

25 грудня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Микола Цап, Протоієрей Микола Цап’юк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери