Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПаломництво до всесвітньої реліквії в Луцьку
Новини

Паломництво до всесвітньої реліквії в Луцьку

21 вересня 2018 р. Хресний хід від кафедрального собору Святої Трійці до чудотворного образу Холмської Богоматері, що у Музеї Волинської ікони. Світлини інформаційної служби єпархії. На Різдво Пресвятої Богородиці відбулася щорічна проща до Музею волинської ікони, де зберігається видатна святиня всього християнського світу – чудотворний Холмський образ Діви Марії з Дитятком (оригінал XI ст.).

Богомілля очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З його благословіння цьогорічне паломництво присвятили посиленій молитві за скоре визнання автокефалії Української Церкви та об’єднання православних нашої країни.

Після Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці хресний хід вирушив до музею. Тут, на ґанку, встановили ікону в спеціальному кивоті, перед якою служили акафіст Пресвятій Богородиці. Спільно з владикою молилися канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани протоієреї – Троїцького собору Микола Нецькар, луцький міський Михайло Онищук, ківерецький Іван Семенюк, рожищанський Василь Шняк, цуманський Тарас Манелюк. Учасниками прощі були також інше духовенство, викладачі та студенти ВПБА, багато вірян. Усі паломники змогли, помолившись, підійти й прикластися до великої святині.

Виголошуючи слово, владика підкреслив, що Матінка Божа нині, як і завжди, опікується нашою Батьківщиною, а ми повинні в цей важкий час посилювати прохання до Неї про дарування миру і скоре створення єдиної Православної Церкви в Україні, визнаної всім православним світом.

Директор музею Тетяна Єлісєєва щиро подякувала богомольцям за небайдужість, адже вони й цього дня складали пожертви на реставрацію пам’яток сакрального мистецтва, що знаходяться тут.

А напередодні вчений секретар ВПБА священик Владислав Фульмес у залі музею, де розміщується знаменитий образ, служив акафіст Пресвятій Богородиці, у чудотворній Холмській іконі прославленій, перед учасниками всеукраїнського семінару методистів іноземних мов закладів післядипломної педагогічної освіти (частково, англійською мовою).

24 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери