Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Рожищанському деканаті засновано нову парафію
Новини

У Рожищанському деканаті засновано нову парафію

12 серпня 2018 р. Молитва в Тихотині. Світлина з архіву Лариси Куліш.

У селі Тихотин цього благочиння відбулася перша Відправа українською мовою. Чин малого освячення води та молебень на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла здійснив декан протоієрей Василь Шняк разом з іншим місцевим духовенством у неділю 11-ту після П’ятдесятниці.

Православні сіл Тихотин і Бортяхівка (одна сільська рада) досі належали до навколишніх громад УПЦ (МП), оскільки не мають своїх храмів. А віднині нова громада Київського Патріархату матиме свої Служби в тимчасовому приміщенні й будуватиме храм на честь Апостола і євангеліста Йоана Богослова. Добру справу розпочав тихотинський сільський голова Володимир Уринюк. Жертводавці подарували на капличку першу ікону – Почаївський образ Божої Матері, яку священики відразу ж освятили.

У проповіді о. Василь закликав усіх молитися, прощати провини один одному, оскільки всі ми грішні. Бо, як сказано в Євангелії, де двоє чи троє зібралися в ім’я Боже, там і Господь поміж них. А тут, посеред села, зібрався не один десяток людей, які хочуть свою українську церкву.

Опікуватиметься новоствореною парафією протоієрей Микола Коновалов, настоятель громади в с. Рудка-Козинська.

13 серпня 2018 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери