Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниФестиваль українського фольклору – із молитвою
Новини

Фестиваль українського фольклору – із молитвою

10 серпня 2018 р. Молебень під час фестивалю «Берегиня». Світлина інформаційної служби єпархії

VIII Міжнародний фестиваль «Берегиня» розпочався в Луцьку з молебню на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла.

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці. З ним служив декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство головного храму єпархії.

У вітальному слові архієрей наголосив на любові до своєї віри та Батьківщини. «Ми сьогодні стоїмо перед Богом, виразивши свою внутрішню і зовнішню красу. Ми стоїмо перед Ним у вишиванках. Кожна людина бажає бути особливою, індивідуальною, найкращою і в Божому промислі, і в особистому житті. Це ж можна сказати і про спільноти, і про народи», – зауважив владика.

Ми сьогодні показуємо свою культуру, традиції, яких навчилися від батьків, як було заведено в українських селах, щоб утвердитися в любові до Батьківщини і навчати цього наших дітей. За словами архіпастиря, треба любити себе, свою країну, традиції та популяризувати їх, щоб про нас знали у світі й поважали.

Разом з учасниками фестивалю в соборі помолилися голова ОДА Олександр Савченко, секретар міської ради, виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, інші представники влади та громадськості.

Цьогоріч «Берегиня» зібрала колективи з майже всіх областей України та районів Волині, від українських громад Польщі, Литви, Білорусі, Молдови, Естонії, Румунії, а також із Франції. Головна ідея заходу – єднання українців усього світу навколо спільних духовних цінностей.

10 серпня 2018 р. Інші новини за рубриками: Мистецтво, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери