Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Копачівці освячено новий храм
Новини

У Копачівці освячено новий храм

5 серпня 2018 р. Освячення храму у Копачівці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Чин освячення церкви Пророка Іллі в цьому селі Рожищанського деканату здійснив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою служили: декан протоієрей Василь Шняк, настоятель парафії священик Анатолій Заремба, інше духовенство Рожищанського, Луцького міського благочинь.

У проповіді високопреосвященний порівняв народ єврейський із народом українським. Ми так само йдемо до Землі Обітованної, за словами владики, але теж не маємо терпіння, прагнемо земних благ і відпадаємо в поклоніння ідолам. Ми не прагнемо відірватися від минулого, постійно згадуємо радянські часи, як щось хороше, але забуваємо голод, війни. Ми не хочемо рухатися вперед, до чогось кращого, сказав він. Але щоб наслідувати вічне життя, потрібно пройти час випробувань – випробування душі та совісті.

Хочемо все і відразу, дивимося на сусідів-європейців, мріємо жити, як вони, але маємо запозичувати в них тільки найкраще, сказав архієрей. Він привітав усіх парафіян і зазначив, що зі зведенням храму потрібно шукати Царство Боже, яке всередині кожного з нас.

Освячення місця під церкву відбулося ще 4 серпня 2010 року, але Богослужіння в цьому селі рідною мовою розпочалися в 2012 році в тимчасовому приміщенні. А вже наступного – залито фундамент під новий дерев’яний храм, за п’ять літ постав прекрасний дім Божий із брусів. Безкоштовно керував будівництвом Володимир Гресь; усе, що в церкві зроблено з дерева, – діло рук цього майстра. За це владика нагородив його єпархіальною відзнакою. Благословенні грамоти отримали: брати Анатолій та Валерій Романюки, Олександр Оксенюк та Василь Мазурик. Настоятель храму одержав чергову священичу нагороду.

Богослужіння було особливим ще й завдяки поперемінному співу тріо Волинської православної богословської академії та місцевого хору.

На святковій Літургії також молився голова Копачівської ОТГ Олександр Солтис.

6 серпня 2018 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери