Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолиняни – на ювілеї хрещення Русі-України (оновлено)
Новини

Волиняни – на ювілеї хрещення Русі-України (оновлено)

28 липня 2018 р. Священнослужителі Волинської єпархії під час хресного ходу у Києві з нагоди 1030-ліття хрещення Київської Русі. Світлина інформаційної служби єпархїї. Священнослужителі й миряни нашої єпархії побували в Києві, взявши участь у богослужіннях та хресній ході з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

28 липня торжество розпочалося в патріаршому соборі Рівноапостольного князя Володимира із Божественної Літургії, яку очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Серед єпископату нашої Церкви з ним служив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Потому відбулося багатотисячне шестя столицею від собору на Володимирську гірку, в якому волинське духовенство вже традиційно передувало. Як зазначено на сайті Cerkva.info, цьогорічний хресний хід став наймасштабнішим в історії незалежної України. За різними оцінками, зібралося від 65 до 150 тис. вірних.

Тут, зокрема, були Президент України Петро Порошенко, урядовці, воїни ООС та ветерани АТО, волонтери, відомі політичні й громадські діячі, представники культури, науки та освіти.

Уперше разом із духовенством і вірянами Київського Патріархату в цій ході взяли участь архієреї та духовенство Української Автокефальної Православної Церкви на чолі з її Предстоятелем Митрополитом Макарієм.

Перед пам’ятником благовірному князю відслужили молебень за Україну та її помісну Православну Церкву.

30 липня 2018 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери