Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: батьки – не ходячий банкомат!
Новини

Проповідь архієрея: батьки – не ходячий банкомат!

24 червня 2018 р. Митпоролит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлини інформаційної служби єпархії.

Стосунки з ближніми слід вибудовувати на безкорисливій любові за прикладом євангельського сотника. Про це говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у неділю 4-ту після П’ятдесятниці на завершення Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Цього дня в храмах читається уривок із Євангелія про римського сотника в м. Капернаумі, який звернувся до Ісуса Христа з проханням про зцілення його важкохворого слуги (Мф. 8:8–9). Господь хотів прийти в його дім і уздоровити страждальця. Проте сотник відповів: «Я недостойний, щоб Ти увійшов під покрівлю мою, але промов тільки слово, і видужає слуга мій».

Високопреосвященний пояснює, що нині таким сотником є практикуючий християнин, який настільки усім серцем вірить Богу, що йому достатньо лише цілющого слова Спасителя, аби звершилося чудо. Це і є та велика віра й любов, на якій має будуватися наше життя і наші стосунки з рідними та близькими.

Керуючий єпархією провів аналогію з батьками. Завжди стверджуємо, що їх любимо. А як виражається наша любов? Наша любов до тата й мами – це не лише буханка хліба, яку ми завозимо, коли їх провідуємо. Ми повинні проявляти до них увагу, шану, турботу. Батьків потрібно постійно провідувати і піклуватися про них, не треба до них ставитися, як до «ходячих банкоматів», – наголошує митрополит Михаїл.

Тому на завершення владика побажав, аби ми завжди перебували у єдності з Богом і один з одним.

24 червня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери