Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВПБА провела чергову міжнародну конференцію
Новини

ВПБА провела чергову міжнародну конференцію

31 травня 2018 р. Міжнародна конференція у ВПБА. Світлина інформаційної служби єпархії.

У Волинській православній богословській академії відбулася науково-практична конференція на тему «Людина між Церквою і світом: від антагонізму до синергії». Про це повідомив сайт Vpba.org.

З вітальним словом до присутніх звернулися митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, народний депутат України Ірина Констанкевич, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості протоієрей Георгій Коваленко (Київ), проректор з наукової роботи та інновацій Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Андрій Бояр, проректор з науково-педагогічної роботи Луцького національного технічного університету Валентин Талах.

Архіпастир підкреслив важливість пошуку богословської думки, яка допомагає людині знайти Христа, відшукати місце Бога в серці людини. За словами високопреосвященного, спілкування учасників конференції, прийняті рішення впливають на молоде покоління, яке слухає нас, на майбутніх душпастирів. Тому слід пам’ятати, що від нас може залежати, які цінності для них будуть пріоритетними.

У пленарному засіданні із доповідями виступили: доктор філософії, кандидат богослів’я архімандрит Кирил (Говорун) зі США, завідувач відділу філософії та історії релігії Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України Людмила Филипович, кандидат філософських наук Ігор Сацик. Потому відбулися секційні заняття.

У ході конференції обговорили такі питання: криза людської особистості в умовах глобалізації, сприйняття людини і Церкви в історії людських цивілізацій, порівняльний аналіз місця людини в Християнстві та інших релігійних традиціях світу, вчення Священного Писання про відносини людини з Церквою і світом, формування православної еклезіології, антропології та космології у творах святих отців, Церква і людина в сучасному інформаційному просторі тощо.

Підсумком стало прийняття резолюції, у якій учасники закликали до співпраці в процесі створення в Україні єдиної помісної Православної Церкви та вирішення життєвоважливих питань усіх небайдужих не лише з церковних осередків, але й громадськості.

У рамках наукового заходу традиційно видано збірник матеріалів.

31 травня 2018 р. Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери