Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПатріарх Філарет: лаври повинні належати Українській Церкві
Новини

Патріарх Філарет: лаври повинні належати Українській Церкві

28 травня 2018 р. Інтерв’ю Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в рамках візиту у Волинську єпархію з нагоди престольного свята луцького кафедрального собору Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії Перебуваючи в Луцьку на храмовому святі кафедрального собору Святої Трійці, Патріарх Київський і всієї Руси-України, відповідаючи на запитання журналістів, зупинився на проблемі, що постане після одержання Українським Православ’ям канонічної автокефалії.

Ніхто не змушуватиме парафіян бути в лоні такої Церкви. Кожна громада нинішньої УПЦ (МП), за новим законом, більшістю голосів вирішуватиме, чи належати їй, разом із храмом, і надалі до Московського Патріархату, чи до новозареєстрованої в органах державної влади Української Православної Церкви.

Інша річ – Києво-Печерська і Почаївська лаври, братія котрих, напевно, побажає залишитися в підпорядкуванні Російської Церкви. Оскільки це найбільші святині українського народу, то вони повинні належати Українській Церкві, переконаний Патріарх. Але ні в якому разі їх не можна захоплювати силоміць. Держава, будучи власником цих споруд, має передати їх Українській Церкві відповідно до закону.

Повністю інтерв’ю можна прочитати тут.

30 травня 2018 р. Інші новини за рубриками: Почесний Патріарх Філарет
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери