Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМи Духом Святим наставлені на правду – митрополит Михаїл
Новини

Ми Духом Святим наставлені на правду – митрополит Михаїл

27 травня 2018 р. Освята зілля перед кафедральним собором Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії У День Святої Трійці, П’ятдесятниці Божественну Літургію у кафедральному Троїцькому соборі очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Завершуючи Богослужіння, архієрей звернувся до вірних із проповіддю.

Ми постійно перебуваємо в очікуванні певної події у нашому житті, зазначив владика. І все це очікування насправді є бажанням одержати те, чого прагне наша душа. Християнин у духовному житті очікує те свято, яке дає йому сил, віри, енергії.

День Святої Трійці, коли Дух зійшов на апостолів і вони різними мовами почали проповідувати Євангеліє, для нас є днем, коли відкрилася можливість отримати благодатні дари. «Ми Духом Святим наставлені на всяку правду», – пояснює високопреосвященний. Адже приходимо до храму не лише помолитися, а й одержати благодать, «яка немічне оздоровляє і недостачу доповнює».

Тому на завершення митрополит Михаїл побажав, аби той час, який ми перебуваємо в церкві, був не просто певним періодом, проведеним у цих стінах, а часом, коли отримуємо благодать Святого Духа.

27 травня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери