Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЯк зміниться життя українців після Томосу про автокефалію
Новини

Як зміниться життя українців після Томосу про автокефалію

26 квітня 2017 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл в ефірі «12-го каналу». Кадр із відео «12-го каналу» Митрополит Луцький і Волинський Михаїл в ефірі «12 каналу» прокоментував початок процесу надання автокефалії українській Церкві. Про це владика говорив у передачі «Точка зору».

Керуючий єпархією розповів про історичні підстави для створення у нашій країні незалежної в управлінні Церкви. Зазначив, що такі події, які відбулися цими днями в Україні, передували визнанню автокефалії і деяких інших помісних Церков.

Надання Томосу Вселенського Патріарха стане суттєвим поштовхом для об’єднання українського народу, переконаний високопреосвященний. Не лише між церковними громадами різних православних юрисдикцій буде порозуміння, але примиряться сім’ї. Бо сьогодні, на жаль, є непоодинокі випадки, коли родина конфліктує через відвідування різних храмів. І навіть молоді пари не вінчаються, бо їхні батьки – парафіяни різних Церков.

Важливо розуміти: нині православні українці однакові у сповіданні віри, догматів, але розділені адміністративно. Тому це питання й потрібно вирішувати.

Відео можна переглянути ось тут.

26 квітня 2018 р. Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери