Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЯк священнослужитель із Волині працює на Москву
Новини

Як священнослужитель із Волині працює на Москву

Митрополит Павло (Лебідь). Світлина з сайта Аrgumentua.com Іподиякон митрополита Павла (Лебедя), намісника Києво-Печерської лаври УПЦ (МП), намагався нелегально перевезти 65 тис. доларів у Московську Патріархію. Про це повідомив сайт Religionpravda.com.ua.

Серафима Никитюка було затримано на Сумщині під час проходження митного контролю. Для перевезення такої суми потягом «Київ–Москва» лавра (!) орендувала цілий вагон.

За даними «Релігійної правди», яка посилається на джерело в УПЦ (МП), іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви, в Патріархію. Хоча сам клірик стверджує: збирався закупити церковні товари.

На думку митрополита Луцького і Волинського Михаїла, придбання начиння, духовної літератури тощо за кордоном при добросусідських відносинах між народами не можна вважати чимось поганим. Проте коли триває війна, а Російська Православна Церква духовно підтримує і керівництво країни-агресора, і опікується її воїнами, то таку співпрацю слід розцінювати не інакше як злочин проти українського народу.

До речі, теперішній намісник Києво-Печерської лаври владика Павло став священиком, а пізніше й ченцем у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці (1988–1989 рр.). Але якщо громада собору вже давно в Київському Патріархаті, то цей архієрей, натомість, не приховує проросійських поглядів.

7 березня 2018 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери