Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ храмах єпархії відбулися різдвяні Богослужіння
Новини

У храмах єпархії відбулися різдвяні Богослужіння

З нагоди Різдва Христового в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Напередодні, у Навечір’я (Свят-вечір), традиційно під проводом владики відправили Всенічну.

З високопреосвященним служили декан собору протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.

Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета виголосив о. Микола.

У вітальному слові архієрей закликав усіх до радості. Адже сьогодні ми «шануємо Того, Який з любові до нас прийшов у цей світ», – пояснює керуючий єпархією. Прийшов, аби утішити нас. Тому в цей день потрібно проганяти гріх і скорботу із серця, які не дають нам радіти з цієї нагоди.

«Нехай радіє весь світ!» – наголосив владика. Ці слова долітають до престолу Божого, лунають у вертепах і, найголовніше, у наших родинах. Нехай ця радість об’єднує нас у велику християнську родину.

Службу Божу із заповненого вірними собору транслювало обласне державне телебачення (повтор – увечері). Коментували її клірик луцького храму Святителя Миколая Чудотворця протоієрей Микола Лазука та керівник єпархіального паломницького центру «Україна» Лариса Савчук. Під час Відправи співав архієрейський хор «Оранта» (керівник – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).

Разом з усіма молилися секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та інші представники влади.

На завершення Служби духовенство разом із вірянами виконали декілька колядок.

7 січня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери