Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія відзначила День гідності та свободи
Новини

Єпархія відзначила День гідності та свободи

21 листопада 2017 р. Вручено відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції» протоієрею Михайлу Бучаку. Світлина з архіву священика Того дня, коли Церква відзначає Собор Архістратига Михаїла та iнших небесних сил безплотних, священнослужителі й миряни Волині взяли участь у заходах з нагоди четвертої річниці подій на Майдані.

Зокрема, настоятель Братської парафії Воздвиження хреста Господнього в Луцьку протоієрей Василь Клочак освятив пам’ятну дошку воякам УПА В’ячеславу Новосаду й Антонові Мельничуку. Меморіальний знак розмістили на стіні Луцького медичного коледжу неподалік колишньої ринкової площі, на якій у 1945 році кати НКВС стратили цих повстанців.

На Театральній площі обласного центру перед фотостендом загиблих в АТО і на Майдані відправлено заупокійну літію, яку очолив головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак. Своїм словом душпастир нагадав, що ми повинні гідно вшанувати тих, хто «освятив нашу волю кров’ю».

Також віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяв участь в урочистостях, які відбулися у Волинському академічному обласному муздрамтеатрі імені Т. Г. Шевченка. Під час цього заходу о. Михайлові Бучаку вручено відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції».

23 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Василь Клочак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери