Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика: храм – це повнота благодаті Святого Духа
Новини

Владика: храм – це повнота благодаті Святого Духа

29 жовтня 2017 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор». Митрополит Луцький і Волинський Михаїл наголосив на важливості перебування у храмі. Про це архієрей розповідав під час проповіді на завершення Божественної Літургії у неділю 21-шу після П’ятдесятниці в кафедральному соборі Святої Трійці.

Високопресвященний пояснює, що Господь чує наші молитви скрізь: і вдома, і на вулиці чи навіть у лісі. Звичайно ж, якщо ми звертаємося до Нього щиро. Проте саме у храмі відбувається безпосередній контакт людини із Богом через Причастя.

«Храм – це повнота благодаті Святого Духа», – зазначає керуючий єпархією. Адже саме тут Господь очищає від гріховності та наповнює благодаттю людську душу. Якщо ж цього не відбувається, то інші сили заповнюють її. Архіпастир пояснив, що протягом усього життя потрібно збирати благодать, яку дає нам Бог, бо саме від цього залежить, наскільки наша душа буде наближена до Всевишнього і чи потрапить у Царство Небесне.

Тому на завершення владика Михаїл побажав аби милосердний Господь Своєю благодаттю допоміг нам перебувати постійно із Ним.

29 жовтня 2017 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери