Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗамшани: розпочато Богослужіння українською мовою
Новини

Замшани: розпочато Богослужіння українською мовою

11 серпня 2017 р. У Замшанах. Світлина інофрмаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив приміщення для Відправ нової парафії Архістратига Михаїла в с. Замшани Ратнівського деканату та очолив тут першу Божественну Літургію. Свято відбулося в день Усікновення голови Йоана Хрестителя.

Раніше в цьому будинку (вул. Центральна, 2) був продовольчий магазин. Протягом останніх років він пустував. Проте за сприяння місцевого жертводавця Володимира Бохонюка, якого архієрей цього дня нагородив єпархіальною відзнакою, приміщення передали Свято-Михайлівській громаді.

У проповіді владика зауважив, що сьогодні ми радіємо, адже Господь сподобив нас духовно дозріти й усвідомити себе православними християнами, які прагнуть молитися зрозумілою мовою – рідною українською.

Високопреосвященний нагадав, що ми звертаємося до Господа з проханнями саме через молитву. То на що ж можемо сподіватися, коли самі не розуміємо, про що просимо? Тож високопреосвященний побажав, аби кожен на своїй землі мав можливість прийти в храм і прославити ім’я Боже рідною мовою.

Із митрополитом служили: ратнівський декан протоієрей Роман Бодак, настоятель парафії священик Микола Гамера, інше духовенство – місцеве, а також зі Старовижівського, Ковельських міського та районного благочинь.

На сайті Zamshany.at.ua зазначено, що це село згадується в писемних джерелах ще 1500 р. В1809-му тут збудували церкву, яку використовує громада Московського Патріархату.

12 вересня 2017 р. Інші новини за рубриками: Ратнівський деканат, Священик Микола Гамера, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери