Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВідбулося засідання Волинської ради Церков
Новини

Відбулося засідання Волинської ради Церков

16 серпня 2017 р. Засідання Волинської ради Церков у ОДА. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у черговому зібранніі ВРЦ, на якому прийнято ряд вагомих рішень. Захід відбувся в овальному залі ОДА.

Очільники та представники Церков обговорили та прийняли два звернення до Верховної Ради України, Кабінету міністрів, депутатів ВРУ від Волині щодо внесення змін і доповнення до Податкового кодексу України, Законів України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про оплату праці» в релігійних організаціях; та щодо неприпустимості законодавчого впровадження ідеології одностатевих відносин через Стамбульську Конвенцію. Також було ухвалено звернення до Сейму Республіки Польща стосовно ставлення до кривавих подій на Волині у 1943–1945 рр.

Під час засідання, коли обговорювали різні питання, керуючий єпархією вніс дві пропозиції. Зокрема, архієрей наголосив, що потрібно провести перевірку інформації, яка викарбувана на пам’ятних знаках і хрестах, встановлених загиблим під час україно-польського протистояння, і внести уточнення. Як зазначив високопреосвященний, не всі написи на таких меморіальних знаках є правдиві. Є такі, де зазначено завищену кількість загиблих. Пам’ятники ж повинні слугувати місцем згадки і вшанування загиблих, а не місцем розпалу ворожнечі.

Також владика зауважив, що потрібно змінювати акценти у святкуванні дат визволення Волині від загарбників. Це архієрей пояснив тим, що на нашій землі неодноразово були різні окупанти. «Визволилися від одного, прийшов інший» – підкреслює митрополит. Варто було б згадати усіх полеглих, хто захищав наш край, у день Покрови Пресвятої Богородиці, коли відзначаємо День захисника України і молимося за усіх, хто загинув захищаючи нашу землю.

Окрім того, перед очільниками та представниками Церков виступив голова ОДА Володимир Гунчик, який оголосив план заходів до Дня прапора та Дня Незалежності України та закликав духовних провідників до єдності під час проведення святкових дійств.

16 серпня 2017 р. Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Церква і держава, Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери