Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейПредставники ВПБА – на міжнародному форумі про розвиток медкапеланства
Новини

Представники ВПБА – на міжнародному форумі про розвиток медкапеланства

Про це спілкувалися ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін та викладач цього вишу і медичний капелан протоієрей Назарій Бабій.

За повідомленням сайта vpba.org, ювілейний медичний форум «Медицина України та світу: основи, реалії та стратегічні перспективи» проходив 13–15 грудня у Львові. Присвячено його 150-річчю Наукового товариства ім. Т. Шевченка (НТШ) та 125-річчю Лікарської комісії НТШ, організатором якого є Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького.

Захід, який розпочали з молитви «Царю Небесний», благословив представник Львівської архієпархії доктор богослов'я єпископ Володимир.

Протягом трьох днів роботи форуму відбувалися тематичні пленарні засідання, симпозіуми, круглі столи, майстер-класи за участю провідних експертів США, Канади, Великобританії, Швейцарії, Нідерландів, Німеччини, Польщі та України. Дискутували про міждисциплінарні проблеми в умовах війни, сучасні методи реабілітації, питання громадського здоров’я, фармацевтичної галузі, медичного менеджменту, цифрової медицини тощо.

Панотці спілкувалися про розвиток медичного капеланства в Україні. Зокрема, о. Володимир був організатором панельної дискусії та виступив із доповіддю про підготовку освітніх сертифікованих курсів «клінічного душпастирства», а о. Назарій як учасник спеціалізованих курсів медичного капеланства Нью-Йоркського університету у США поділився міркуваннями у доповіді «Медичне капеланство – впровадження та перспективи розвитку в Україні».

Загалом форум відкрив простір для обговорення проблем медицини в умовах війни та надав можливість розглянути перспективи розвитку галузі.

18 грудня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Волинська православна богословська академія, Священик Назар Бабій, Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери