Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейУ день апостола Филипа архієрей очолив престольне свято
Новини

У день апостола Филипа архієрей очолив престольне свято

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію з нагоди празника луцької церкви Апостола Филипа (р-н Черничі).

З високопреосвященним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, настоятель протоієрей Володимир Вакін (ректор Волинської православної богословської академії), інше духовенство.

У проповіді владика зазначив, що не про всіх апостолів згадує Святе Письмо. Апостоли Петро і Филип визнали Ісуса Христа як Сина Божого. Петра Господь назвав подібним до каменя, бо той був міцним у вірі. А Филипові як вибраному сказав, що покаже значно більше, ніж іншим. Це розуміння вибраності стосується кожного з нас. Ми як нащадки апостола Филипа повинні вірити у Всевишього, любити Бога й Україну, і ця любов є безмежна і багатогранна.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних вірян.

Цей Божий дім збудовано 2012 року. Тоді 27 листопада митрополит Михаїл освятив дерев'яну невелику церкву та очолив у ній першу літургію. В листопаді 2019-го на території відкрили дитячий майданчик. Працює недільна школа.

15 листопада 2023 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери