Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейТоржество Йоана Золотоустого в луцькому храмі – з архіпастирем (оновлено)
Новини

Торжество Йоана Золотоустого в луцькому храмі – з архіпастирем (оновлено)

З нагоди престольного свята церкви Святителя Йоана Золотоустого (вул. Дубнівська, 30-Д) митрополит Луцький і Волинський очолив у ній Божественну літургію.

Владику прийшли привітати учні КЗ «Луцький ліцей № 28», який знаходиться поруч із храмом. Хвилиною мовчання та пам’ятною ходою вони вшанували полеглих на війні героїв.

Із високопреосвященним молилися: міський декан протоієрей Михайло Онищук, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, настоятель протоієрей Петро Атаманів та інше духовенство.

У слові керуючий єпархією розповів, чому цього святого називаємо Золотоустим. Він міг гарно, доступно і зрозуміло донести євангельське вчення. Цінність його проповідей полягала у дарі слова, що торкалося серця. Він говорив про життя Ісуса Христа, про життя християнина. Таким прикладом є і наші батьки та рідні, які просто і зрозуміло говорили нам про Бога, навчали життєвої мудрості й ці слова торкалися нашого розуміння. Бо, як зазначив владика, «вони, як закон совісті, що написаний на скрижалях твого серця».

Черговою священничою нагородою відзначено о. Петра, іншими церковними відзнаками – жертводавців і активних мирян.

Цей Божий дім засновано в листопаді 2006 року й освячено митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом у 2012-му, в день пам'яті угодника.

14 листопада 2023 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Петро Атаманів, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери