Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейВідійшов у вічність Петро Вінцукевич (оновлено)
Новини

Відійшов у вічність Петро Вінцукевич (оновлено)

2 вересня на 89-му році життя завершилася земна дорога колишнього ректора Волинської духовної семінарії Петра Миколайовича Вінцукевича.

Наступного дня у луцькому храмі Воздвиження хреста Господнього панахиду над померлим очолив міський декан, настоятель парафії Холмської ікони Богородиці протоієрей Михайло Онищук.

4 вересня з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла Божественну літургію та чин похорону очолив випускник цієї семінарії єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній (Фірлей). За повідомленням сайта vpba.edu.ua, разом із ним за упокоєння душі новоспочилого молилися ректор нашої православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, духовенство єпархії, викладачі, студенти, випускники, рідні та близькі спочилого.

Петро Вінцукевич народився в Білорусі у родині священника. 1952 року Петра Миколайовича було засуджено до 10 літ позбавлення волі за виступ проти Сталіна. Після звільнення закінчив семінарію, а згодом – Київську духовну академію. Волинську духовну семінарію (нині ВПБА) очолював у 1994–1996 рр. Він автор кількох художньо-публіцистичних видань на релігійну тематику, був дописувачем «Волинських єпархіальних відомостей».

Щиро співчуваємо всім рідним і близьким небіжчика й молимося за упокоєння його душі в Царстві Божому.

5 вересня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери