Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейПрестольний празник з архієреєм в храмі обласної лікарні (оновлено)
Новини

Престольний празник з архієреєм в храмі обласної лікарні (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл побував у домовій церкві Великомученика і цілителя Пантелеймона цієї медичної установи (просп. Грушевського, 21) з нагоди храмового свята.

У проповіді архіпастир нагадав слова зі Святого Писання щодо зцілення. Господь дав нам «рецепт»: «Чи хто з вас занедужає, нехай покличе пресвітерів Церкви і нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в ім’я Господнє» (Як. 5:14). Тож маємо оливу і священників, молимося, – а не допомагає. Бо віра замала. Але Господь по своєму милосердю не покидає нас і в цей момент, дає нам лікарів, бо не кожен може бути глибоко віруючим. Тому ми повинні з удячністю приймати це. І піклуватися не лише про душу, а й тіло і з любов’ю ставитися до нього. Адже наше тіло, за Новим Завітом, є храмом Духа Святого, яке нам подарував Творець, пояснює керуючий єпархією.

За Божественною літургією із високопреосвященним молилися: канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, настоятель протоієрей Назар Бабій, інше духовенство.

Церковними відзнаками нагороджено медичних працівників, які активно допомагають військовослужбовцям. Серед них медбрат, що нещодавно був важко поранений на війні. Святий Пантелеймон (Пантолеон), що грецькою означає «лев у всьому», є покровителем медиків і військових.

Під час богослужіння відбулося освячення запрестольної ікони Волинської Богоматері та запрестольного хреста, власноруч виготовлених парафіянами для цього храму.

В обласній клінічній лікарні храм у різних приміщеннях діє з 1995 р. Божий дім, освячений у травні 2015 р. владикою Михаїлом, розміщено при вході в поліклініку, навпроти реєстратури. Його облаштували в колишньому гардеробі терапевтичного корпусу. Отець Назар, який є четвертим настоятелем, править тут із 2005 р. При храмі діє недільна школа, молодіжне братство, влаштовують дитячі табори.


9 серпня 2023 р. Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Священик Назар Бабій, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери