Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейВідійшов у вічність знаний будівничий і меценат церкви Віктор Чорнуха (оновлено)
Новини

Відійшов у вічність знаний будівничий і меценат церкви Віктор Чорнуха (оновлено)

На 71-му році життя перестало битися серце почесного громадянина міста Луцька, багаторічного невтомного керівника підприємства «Луцьксантехмонтаж № 536».

Заупокійні відправи – парастас і чин похорону – очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці. З архієреєм зокрема молилися декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін та інше духовенство.

У скорботній зворушливій проповіді високопреосвященний зазначив, що Віктор Григорович своїми добрими справами засвідчив, як потрібно любити свій край. Любов проявлялася, в першу чергу, до роботи; був порядним у вчинках, думках, словах. З ним приємно було спілкуватися. Звичайно, що відтепер настане інша епоха і прийдуть інші люди. Тож «завжди пам'ятаймо і згадуймо у своїх молитвах цього воістину великого чоловіка, який був другом для всіх», – закликав владика. Будівлі, зведені ним, ще довго нагадуватимуть про нього.

Чорнуха Віктор Григорович народився 21 серпня 1952 року в селі В’язове Охтирського району Сумської області. Трудову діяльність розпочав токарем на Харківському заводі поліграфічних машин. У 1971–1976 роках навчався в Харківському автомобільно-дорожному інституті. У грудні 1998 року його обрано головою правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», а з 24 травня 2011 року – він голова наглядової ради цього акціонерного товариства.

У 2000-му ім’я Віктора Григоровича занесено до енциклопедичного збірника «Видатні інженери-будівельники України».

За високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток галузі В. Чорнуха удостоєний звань: заслужений будівельник України (1998 р.), почесний громадянин міста Луцька (2003 р.). Був меценатом і жертводавцем багатьох храмів, а також Волинської православної богословської академії.

Похоронили небіжчика 8 серпня на міському цвинтарі, що поблизу с. Гаразджа.

Управління єпархії висловлює глибокі співчуття родині новоспочилого. Молимося за упокій душі та просимо Господа оселити її, де праведні спочивають.

8 серпня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери