Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаВшановуючи пам’ять жертв Волинської трагедії
Новини

Вшановуючи пам’ять жертв Волинської трагедії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у заходах, присвячених 80-й річниці чорної сторінки в історії українського та польського народів під час Другої світової війни.

9 липня владика побував на поминанні в римсько-католицькому соборі Апостолів Петра й Павла, що в обласному центрі. Учасниками богослужіння зокрема були Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Президент України Володимир Зеленський, Президент Республіки Польща Анджей Дуда. Після молитви за душі невинних жертв тих страшних подій вони поставили свічки пам’яті.

«Заради збереження та примноження спільних надбань, заради подолання новітніх викликів і загроз, ми, нащадки тих, хто пережив страшне лихоліття, маємо піднести до Господа наші гарячі молитви, – зазначено у зверненні Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з нагоди сумного ювілею. – Просімо у Господа, щоби гріхи минулого не перейшли в майбутнє, щоб взаємне прощення, взаємоповага, мир і порозуміння які нині стали основою відносин українського і польського народів, ніколи і нічим не були затьмарені. Ми не можемо змінити трагічних сторінок історії, але й не маємо права ані забути, ані виправдати їх. Натомість ми зобов’язані змінити себе – знайти у собі мужність сприйняти цю гірку правду, засвоїти цей трагічний досвід та через взаємне прощення торувати шлях до подальшого взаємопорозуміння, примирення і єднання».

9 липня 2023 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери