Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрей30 років тому протоієрей Микола Цап став священником
Новини

30 років тому протоієрей Микола Цап став священником

Ієрейська висвята канцлера нашої єпархії, викладача Волинської православної богословської академії, настоятеля парафії Великомученика Юрія Переможця в Луцьку, відбулася 26 грудня 1993 р.

З цієї нагоди митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Управління єпархії, колектив ВПБА, духовенство, парафіяни щиро вітають душпастиря, бажаючи многих і благих літ на ниві Церкви Христової.

Ювіляр народився у священничій сім’ї. Після навчання у Львівській духовній семінарії УАПЦ митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Іоан (Боднарчук) висвятив його на диякона, а за тиждень – на пресвітера. З 1994-го о. Микола очолює вищезазначену громаду. В тоді ще Волинській духовній семінарії був секретарем, бібліотекарем. Львівську духовну академію закінчив у 2002-му, а вже з наступного року – секретар єпархіального управління.

Протоієрея Миколу Цапа справедливо вважають невтомним дослідником церковної історії, яку він викладає у ВПБА. У 2008 р. панотець став магістром релігієзнавства, завершивши навчання в Національному університеті «Острозька академія».

Нагороджений орденом Святителя Миколая Чудотворця.

26 грудня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери