Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПаломництвоВолиняни – у грецькій богословській школі
Новини

Волиняни – у грецькій богословській школі

Викладачі та студенти Волинської православної богословської академії взяли участь у Четвертій літній школі Академії теологічних досліджень м. Волос (Греція).

Делегація ВПБА, яку очолив ректор протоієрей Володимир Вакін, пройшла освітню програму, що охопила широкий спектр богословських, канонічних, пасторальних та екологічних питань. Окрім того, відвідали численні монастирі та храми, а також мали цікаві екскурсії.

Учасники прослухали лекції провідних богословів світу, обговорити їхні бачення. Теологи ділилися досвідом втілення змін у церковному житті, зокрема, деталями календарної реформи.

Цьогоріч уперше Академія богословських досліджень ввела курс екотеології, тож наші богослови відвідати і ці лекції, обговорили екологічні проблеми. Не оминули й тему війни в Україні. Закордонні друзі висловлювали підтримку та наголосили на важливості у важкі для нас часи продовжувати богословську співпрацю.

В останній день роботи літньої школи о. Володимир та директор Волоської академії богословських досліджень доктор Пантеліс Калаїцідіс підписали договір про співпрацю й обмін досвідом між навчальними закладами. Також отець ректор нагородив доктора П. Калаїцідіса ювілейною відзнакою Волинської православної богословської академії.

Перед початком навчання делегати ВПБА відвідали Афон – монастирі Ксенофонт, Дохіар, Ватопед, Ставронікіта, Пантократор, Іверон, Андріївський та Іллінський скити, а також келію Святих архангелів Православної церкви України. У кожному куточку возносили молитви за нашу земну Вітчизну, її військо і перемогу над ворогом, спілкувалися з ігуменами цих обителей, які поділилися духовним досвідом та зазначили, що постійно моляться за Україну.

Більше про поїздку розповідає сайт vpba.edu.ua.

20 липня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Паломництво, Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери