Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОнищук Михайло, протоієрейВ Луцьку освячено каплицю із скульптурою Богоматері та сад
Новини

В Луцьку освячено каплицю із скульптурою Богоматері та сад

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Преподобного Іова Почаївського (бульв. Дружби народів, 16 – район ДПЗ) та очолив богослужіння.

У день престольного свята тут разом із владикою молилися: декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель храму протоієрей Олександр Вронський, інше духовенство міського та районного деканатів. Церковними відзнаками нагороджено жертводавців, активних парафіян.

Під час традиційної хресної ходи навколо церкви владика освятив сад біля Божого дому та в ньому каплицю зі скульптурою Пресвятої Богородиці.

Чин заснування цього храму митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив у лютому 2015 р. 19 червня 2016 року Почесний Патріарх Філарет заклав капсулу в підмурівок церкви. На Благовіщення 2017-го року встановили дзвони. Перша архієрейська літургія відбулася на престольне свято в 2018-му – у день Знайдення мощей преподобного Іова Почаївського. У травні 2022 р. владика Михаїл освятив престіл, всю церкву і водосвятну каплицю.

Протоієрей Олександр Вронський – заступник голови ГО «Військові капелани Волині», капелан батальйону спецпризначення «Січ» та 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації. За добровільне забезпечення проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях нагороджений відзнакою Президента України.

3 вересня 2023 р. Інші новини за рубриками: Священик Олександр Вронський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери