Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВ обласній лікарні освячено відділення гематології (оновлено)
Новини

В обласній лікарні освячено відділення гематології (оновлено)

Його в день Собору вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Йоана Золотоустого освятив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Разом із високопреосвященним молилися: медичний капелан протоієрей Назар Бабій, настоятель храму Святителя Пантелеймона, що в цій лікарні, голова відділу з питань здоров’я та пастирської опіки медзакладів Управління єпархії, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці, а також представники влади, медичний персонал.

У слові високопреосвященний подякував медпрацівникам і зазначив, що останнім часом дні настільки сумбурні, що маленька депресія торкається кожного із нас. А ви розвіяли депресію, відважились і знайшли можливості відкрити в Луцьку нове відділення.

Споглядаючи історію, хочеться пригадати кращі її сторінки. Це – битви під Ковелем 1916 р. і Москвою 1610 р., коли українці здобули перемогу. Владика закликає пам’ятати позитивні події. А про відкриття гематологічного відділення має бути висвітлено на перших шпальтах усіх видань.

Відділення для лікування пацієнтів із захворюваннями системи крові розраховано на 30 ліжок, створено п’ять боксованих палат. Поруч – чотиримісна палата для денного стаціонару.

Приміщення реконструювали протягом дев'яти місяців минулого року. Раніше відділення знаходилось у корпусі № 2 в Боголюбах.

31 січня 2024 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери