Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВладика Михаїл нагороджуватиме Пантелеймонівськими відзнаками
Новини

Владика Михаїл нагороджуватиме Пантелеймонівськими відзнаками

Митрополит Луцький і Волинський увійшов до Регіональної ради з відзначення кращих медичних працівників області.

За повідомленням сайта volynnews.com, «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона» вручатимуть за високий професіоналізм і милосердя 27 липня, у день пам’яті угодника Божого.

Великомученик і цілитель Пантелеймон, ім’я якого означає «всемилостивий», є покровителем медицини і медичних працівників. Засновники цієї відзнаки від початку мали вельми благородну мету – підтримати медичного працівника своєю увагою й повагою, а також об’єднати медичну спільноту в групу однодумців. І кожна нова номінація, яка додавалася з року в рік у різних напрямках, це був пошук тих людей, які присвячували своє життя служінню людям, служінню добру, каже владика. Святий Пантелеймон зціляв недужих, найперше молитвами. Так і сучасні лікарі мають за місію не лишень оздоровлювати хворих завдяки своїм професійним умінням, а й допомагати людям віднаходити душевні сили. «Тим, у кого підупала віра, медики допомагають оздоровитися не лише тілесно, а й душевно. Це висока місія медичних працівників, які, маючи колосальний професійний досвід, уміють не лишень фахово надавати медичні послуги, а й підбадьорювати людей, – запевнив владика. – Україна сьогодні, як і кожне суспільство, потребує здорових людей. Тому ми і згуртовуємося навколо цієї ідеї – відзначати кращих з кращих за самовіддане служіння своїй справі. Благо, таких достойних людей, яким Господь дав талант опікуватися здоров’ям інших, допомагати ставати на ноги й віднаходити віру, у нас сила-силенна», – зазначив архієрей.

До Регіональної ради ввійшли представники медичних закладів, влади, духовенства, освіти, медіа. 29 листопада відбулося її перше, установче засідання.

15 грудня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери