Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДіти і молодьДуховенство та миряни єпархії відзначили День знань (оновлено)
Новини

Духовенство та миряни єпархії відзначили День знань (оновлено)

З нагоди початку навчального року священнослужителі проводили богослужіння, долучалися до святкових заходів у навчальних закладах.

1 вересня митрополит Луцький і Волинський Михаїл, разом із деканом луцького кафедрального собору Святої Трійці протоієреєм Миколою Нецькарем та іншими священнослужителями, відвідав урочистий захід у Волинському фаховому коледжі НУХТ. В урочистостях взяли участь директор коледжу Ігор Корчук та викладацький склад закладу, студенти та їх батьки, рідні і близькі.

Високопреосвященний звершив молебень перед початком навчання, після якого окропив присутніх свяченою водою. Владика побажав студентам Божої допомоги і благословення у здобутті необхідних для обраного фаху знань, а також наголосив, що саме їм доведеться розбудовувати нову Україну. Також архієрей подякував їм за те, що вони обрали для навчання саме український, а не іноземний виш: це свідчить, що своє майбутнє ці молоді люди пов’язують із майбутнім рідної України.

До слова, цього року на навчання до ВоФК НУХТ вступили 1600 першокурсників.

2 вересня архієрей із тим же духовенством був на святі Луцького національного технічного університету, яке відбулося на Театральному майдані обласного центру. Після молебню за студентів і викладачів керуючий єпархією виголосив вітальне слово. Владика закликав на них Господнє благословення, побажав успішного навчального року та Божої помочі: студентам – у здобутті необхідних для обраного фаху знань, а викладачам – у їх передачі.

9 вересня, на день міста, його високопреосвященство разом із капеланом Волинського національного університету ім. Лесі Українки протоієреєм Віктором Пушком та іншим духовенством побував на торжествах посвяти першокурсників цього навчального закладу, що проходили на стадіоні ім. Віктора Завацького (у студмістечку). Митрополит Михаїл благословив молодь на успішне навчання, подякував усім, хто залишився жити і вчитися в Україні, зокрема на Волині, побажав ставати хорошими фахівцями у своїй справі. Потому окропив присутніх освяченою водою.

10 вересня 2023 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери