Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧернецтвоВідійшов до Творця ієромонах Василій (Яровий) (оновлено)
Новини

Відійшов до Творця ієромонах Василій (Яровий) (оновлено)

На 52-му році життя після важкої недуги упокоївся насельник Свято-Успенського чоловічого монастиря в с. Сокіл Рожищанського деканату (Луцький р-н).

Чин похорону відбувся у храмі Святої Трійці цього села. Його очолив намісник обителі архімандрит Яків (Мільян) у співслужінні місцевого духовенства. У с. Жидичин Ківерецького благочиння (Луцький р-н), на місці упокоєння ченця на новому кладовищі, заупокійну літію очолив декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко).

Висловлюємо щирі співчуття о. Якову, братії та родині новоспочилого і закликаємо вознести молитви за упокоєння його душі в оселях праведників.

Народився о. Василій (у миру Яровий Віталій Володимирович) 5 квітня 1972 року в Кіровограді (тепер м. Кропивницький). Був одружений. Після смерті дружини став послушником чоловічого монастиря Преподобного Федора Студита в с. Сорочанове Кіровоградської єпархії. Там прийняв чернечий постриг – спочатку в рясофор, потім у мантію. Був рукоположений на диякона, на священника. Торік ієромонаха переведено у Волинську єпархію. 25 жовтня він став насельником обителі в с. Сокіл. У спочилого залишився син і брат.

14 лютого 2024 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери