Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейЧому Бог допустив це? Думка військового священника
Новини

Чому Бог допустив це? Думка військового священника

Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак у фейсбуці поділився роздумами, чому Господь допускає страждання в нашому житті.

Із початком повномасштабної російської агресії ворог почав знищувати все: міста, села, мешканців. Але найбільша трагедія, що в нелюдських муках умирали діти, матері – в Бучі, Ірпені… Чому Господь допустив це? «Бог був там, Він брав на Свої руки кожну стражденну душу і відносив її в рай. Чому Він не зупинив ці звірства? Бо в Бога немає інших рук, ніж наші, інших очей, вуст... Він створив нас рівними Йому Самому: Він дав нам свободу вибору. Але люди покинули Бога, – вважає душпастир. – Де було людство, коли вмирав в нелюдських муках Його Син? Чи поцінували ми цю жертву, котру приніс Господь за нас? Концерти, шоу збирали десятки тисяч людей, а біля голгофи в храмах стояли в кращому випадку десятки, просто десятки. Ми не відчули болю Бога, коли на хресті вмирав Його Син. Можливо, хоча б тепер ми зрозуміємо, яку жертву заради нас приніс Господь, зрозуміємо, що без Бога Україна і світ не мають майбутнього. Ворог прийшов на нашу землю не тому, що в нас мало було зброї, а тому, що в нас мало віри…»

Святе Письмо нагадує, щоб любити ворогів своїх. Але ворогів Божих, які перестали бути Його творінням, любити неможливо. Ворожа держава стала на бік диявола і за душі в тій країні відповідає російська демонічна структура, котру помилково називають церквою (РПЦ). В їхню кров уживлено «ген антихриста», тому в них і немає нічого людського. Всі, хто має зв'язок із цією структурою, повинен його перервати, зазначив о. Михайло. Двом богам служити не можна. Це питання нашої безпеки, нашої перемоги. З Богом – обов’язково переможемо!

6 квітня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери