Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВідбулися перші загальні реєстрові збори медичних капеланів «Іллотропіон»
Новини

Відбулися перші загальні реєстрові збори медичних капеланів «Іллотропіон»

Волинську єпархію представляли ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін та голова єпархіального відділу з питань здоров’я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Назар Бабій.

В онлайн-зборах взяло участь близько тридцяти учасників із різних єпархій Православної Церкви України. Насамперед обговорили діяльність медичних священників. Отець Володимир розповів, які заходи та ініціативи вже вдалося здійснити в закладах охорони здоров’я. Із вересня стартує сертифікатна програма «Клінічне душпастирство».

За словами викладача академії, капелана Волинської обласної лікарні о. Назара Бабія, якого на зборах обрано одним із регіональних лідерів, такі курси дуже важливі для тих, хто хоче працювати у медзакладах. «Ця програма є своєрідною перепусткою для священників. Без сертифіката вони не зможуть проводити богослужіння, працювати з пацієнтами та персоналом лікарень», – зауважив душпастир. За місяць після оголошення набору сформовано групу з п’ятнадцяти осіб. Нині триває набір у другу. «Нам уже телефонують із Рівненської єпархії, Львівської, Дніпровської, цікавляться цією сертифікатною прорамою», – розповідає о. Назар.

На зборах вирішено, що кожна з єпархій матиме свого лідера, який куруватиме всі питання щодо медичного капеланства.

Кожен із капеланів, як не прикро це визнавати, ділиться о. Назар, приходить до психологічного вигорання. Тож планують організовувати «семінари та лекції для священників. Вони неодмінно будуть віч-на-віч, аби капелани могли поспілкуватися між собою, поділитися досвідом, а найголовніше – відновити свої сили», – розповідає панотець. Першу таку зустріч мають провести на Буковині.

7 травня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Капеланська служба єпархії, Священик Назар Бабій, Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери