Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧенці-рятувальники на Волині вже двічі виїздили на гасіння пожеж
Новини

Ченці-рятувальники на Волині вже двічі виїздили на гасіння пожеж

Насельники чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця цього села Ківерецького деканату вже пів року трудяться як вогнеборці. Про це розповів телеканал «Суспільне. Луцьк».

У пожежній дружині – семеро добровольців: четверо насельників обителі та троє місцевих жителів. Створилиїїчерез віддаленість сіл Жидичинського старостинського округу від державних пожежних частин. Раз на квартал рятувальники Державної служби надзвичайних ситуацій проводять з ними навчання.

За цей час ченцям-рятувальникам доводилось двічі виїжджати на гасіння пожеж, розповів ігумен Сильвестр (Громик), який керує командою. «Ми маємо чим швидше переодягнутися і виїхати на місце загоряння. Маємо захисні костюми, шоломи, кисневі балони з масками», – каже отець.

Насельник обителі Ігор Химиця – водій рятувального авто – виконує обов’язки диспетчера. Він щодня звітує перед диспетчерською службою ГУ ДСНС про стан машини та членів команди.

ДСНС передала автомобіль і частково аварійно-рятувальне пожежне обладнання. Міська рада закупила частину додаткового обладнання, зобов’язана придбати паливно-мастильні матеріали.

Добровільну пожежну бригаду засновано на території обителі торік на Воздвиження хреста Господнього. Це спільний проєкт до Дня рятувальника (17 вересня) – монастиря, Луцької міськради та Головного управління ДСНС України у Волинській області.

21 березня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Чернецтво, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери