Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини«Україна православна» про волинську черницю
Новини

«Україна православна» про волинську черницю

Інтернет-видання опублікувало статтю про ігуменю Євлалію (Стаднюк), начальницю жіночого скиту Апостолів Петра і Павла в с. Липляни Ківерецького деканату.

Матінка Євлалія за фахом педагог, прийшла однією з перших у скит (відокремлене житло монашествуючих), що належить до структури Жидичинської чоловічої Свято-Миколаївської обителі, зуміла створити атмосферу християнської родини. Організувала хор, будівництво дзвіниці, пече просфори та працює з вихованцями недільної школи. Господь підтримує її, дає сили для праці. «Завдяки сестрам, завдяки буденним ситуаціям бачиш свої недоліки, бачиш, над чим тобі треба трудитися, в чому себе треба вдосконалювати і що виправляти в собі. А ситуацій великих негараздів у нашому монастирі, слава Богу, немає», – каже черниця.

Проєкт «Україна православна» створено вірними нашої Церкви, щоб розповідати про події у релігійних громадах, про її місце в суспільстві, про неправди недоброзичливців, що супроводжують становлення Христової спільноти, та їх викриття, звичайне життя незвичайних людей Церкви тощо. Менеджер проєкту – Ярослава Міщенко, яка понад два десятки років висвітлює у медіа релігійне життя в нашій країні.

Повністю з матеріалом можна ознайомитися тут.

8 березня 2024 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери