Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: всі мають взяти відповідальність
Новини

Проповідь архієрея: всі мають взяти відповідальність

Про важливість вчинків у духовному та світському житті говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл на Божественній Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Архіпастир наголосив, що Господь кличе усіх до Себе, проте не всі ми до Нього йдемо. Так і сьогодні: у храм не всі прийшли віддати шану Творцеві за прожитий тиждень. Але ж Бог чекає і кличе всіх, а не приходимо через лінь і безвідповідальність. У Царство Небесне хочемо всі, а до храму не ходимо. Ніхто ж крім нас його собі не вимолить.

Таку ж аналогію керуючий єпархією провів із тим, що зараз відбувається в країні. Усі ми чекаємо на перемогу. Проте є ті, хто уникає свого вкладу в неї. «А хто принесе вам цю перемогу?» – риторично запитує архієрей. Тому митрополит Михаїл наголошує, що варто згадати про відповідальність і взяти її на себе.

«Господь кличе всіх до Себе. І Україна сьогодні кличе всіх до себе», – пояснює владика. Тому повинні відповідально ставитися до свого обов’язку захищати Батьківщину, а не шукати виправдань. І, звичайно, щиро й посилено молитися, щоби Всевишній почув нас і наблизив нашу перемогу.

21 січня 2024 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери