Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМерва: архієрей на урочистостях столітньої церкви (оновлено)
Новини

Мерва: архієрей на урочистостях столітньої церкви (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у престольне свято відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці в цьому селі Горохівського деканату.

За Божественною літургією з високопреосвященним служили: декан Берестечківського округу і настоятель парафії протоієрей Павло Кліцук, інше духовенство нашої, Львівської і Рівненської єпархій.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що сьогодні всі наші думки звернені до Пресвятої Богородиці. Їй наша подяка за молитви, допомогу, за материнську турботу. Адже ми завжди звертаємося до Богоматері з великою вірою і любов’ю: «Пресвятая Богородице, спаси нас». Віримо у перемогу і що Божа Мати захистить нас від напасті, бо хто вірить – сумнівів не може бути.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено жертводавців, активних вірян.

У Мерві існувала дерев'яна церква Різдва Пресвятої Богородиці, побудована у XVIII–XIX ст. Але під час Першої світової війни її знищили. У 1923 році силами парафіян звели новий храм, також дерев'яний. Поруч є мурована дзвіниця. Церква належить до пам'яток архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, парафія цього села перша на Волині разом зі священником після вручення Томосу вийшла зі складу МП та ввійшла до Православної церкви України.

10 вересня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери