Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМайдан-Липненський: перший візит архієрея (оновлено)
Новини

Майдан-Липненський: перший візит архієрея (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив освячення верхньої ризи престолу церкви Рівноапостольної княгині Ольги у цьому селі Маневицького деканату (Луцький р-н).

У день вшанування цієї Божої угодниці за Божественною літургією з високопреосвященним разом молилися: декани – маневицький протоієрей Андрій Закидальський, цуманський протоієрей Тарас Манелюк, настоятель протоієрей Василь Михалко, інше духовенство.

У слові владика, привітавши присутніх із престольним святом, зауважив, що Волинь віддавна була осередком християнства. Адже великий рівноапостольний князь Володимир хрестив Київську Русь тоді, як на заході нашого краю вже поширювалося християнство. До речі, на думку ряду науковців, народився князь на Волині, у с. Будятичі.

Коли вшановуємо святих, виявляємо до них повагу і любов. Ця любов базується на конкретних вчинках. Ми любимо рівноапостольну Ольгу, тож прийшли до храму її пошанувати. Ми живемо з Богом, бо віримо в Нього. Відчуваємо до Бога любов, тож, отримавши її, хочемо нею поділитися, в першу чергу, з тими, хто перебуває в колі євангельських заповідей. На завершення керуючий єпархією побажав усім великої любові, бо нею можна перемогти все.

Черговою священничою нагородою відзначено панотця, інших активних парафіян – благословенними грамотами.

За повідомленням о. Василя, цей Божий дім збудовано й освячено 2008 року. Попередній дерев'яний престіл не мав верхньої частини (саркофага). Торік у квітні парафія, полишивши МП, возз'єдналася з Православною церквою України.

25 липня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери