Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКіверці: є новий престіл у соборі й буде нова каплиця в медколеджі (оновлено)
Новини

Ківерці: є новий престіл у соборі й буде нова каплиця в медколеджі (оновлено)

У день віддання свята П’ятдесятниці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив богослужіння в цьому місті Луцького р-ну.

Перед Божественною літургією в соборі Покрови Пресвятої Богородиці владика звершив чин освяти нового престолу, оскільки попередній став ветхим. Разом із високопреосвященним служили: декан і настоятель парафії протоієрей Іван Семенюк, інше духовенство.

Високопреосвященний привітав присутніх із визначною подією – освяченням престолу – та нагадав його значення. Престіл – це чотирикутний підвищений жертовник, на якому приноситься особлива жертва. Ми є учасниками таїнства перетворення (переосутнення) хліба й вина у Тіло і Кров Спасителя. Споживаючи їх, отримуємо благодать від Бога.

«В оновленому храмі ми піднесли молитви “за всіх і все”, за повернення наших воїнів, за перемогу над агресором та отримали благодать Духа Святого. Через жертвоприношення єднаємось із Самим Богом», – каже архієрей. Адже молитва – це спілкування з Творцем. Справжній християнин завжди дбає про чистоту своєї душі й тіла. Ми є образом і подобою Божою. Господь Себе приніс у жертву, щоб причащаючись, ми жили в Ньому. Ось це є усвідомлення життя вічного.

На завершення владика подякував парафіянам за любов до своєї церкви і наголосив на любові Божій.

Далі хресним ходом прийшли на територію місцевого медичного коледжу. Тут архієрей відправив чин заснування церкви і поставлення хреста й освятив місце під будівництво нової каплиці.

Собор Покрови Пресвятої Богородиці засновано 1994 року. На престольне свято, у 1997-му, відбулося його освячення, а 2007-го ще тоді єпископ Михаїл надав цій церкві статус собору. Нині Божий дім є головним храмом Ківереччини.

Ківерцівський медичний коледж розпочав свою діяльність 1963 р. За цей час підготовлено близько 6 тисяч фахівців. Нині в ньому навчається понад 800 студентів за чотирма спеціальностями: «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Акушерська справа» та «Стоматологія». Цього року навчальний заклад відзначає 60-річчя.


11 червня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери