Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна→ Новини
Новини
Волинська православна богословська академія
АНОНС: 23 жовтня – Собор волинських святих, актовий день ВПБА З нагоди торжества всіх угодників нашого краю і 25-ліття відродження Волинської православної богословської академії відбудеться Богослужіння та урочисте зібрання.
22 жовтня 2017 р.
Конференція з нагоди 350 років з дня народження Іова (Кондзелевича). Світлина з сайта Vpba.org.
350 років тому народився Іов (Кондзелевич) З нагоди поважного ювілею православного ієромонаха та відомого українського іконописця відбулися заходи, у яких взяли участь духовенство й миряни єпархії.
22 жовтня 2017 р.
Ювілейна монета Луцького Хрестовоздвиженського братства. Світлина з сайта voltv.com.ua.
У Луцьку представили «церковну» монету З нагоди 400-річчя Луцького Хрестовоздвиженського братства в обласному центрі відбулася презентація п’ятигривневої ювілейної монети Національного банку України, випущену влітку до цієї дати.
22 жовтня 2017 р.
20 жовтня 2017 р. Вітання прикордонників. Світлини інформаційної служби єпархії.
Духовенство привітало луцьких прикордонників із ювілеєм Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап та капелани взяли участь в урочистих заходах з нагоди 25-ї річниці створення цього підрозділу.
20 жовтня 2017 р.
Настінний календар на 2018 рік
Випущено єпархіальний настінний календар на 2018 рік Календар, який підготував видавничий відділ єпархії «Ключі», зокрема відображає особливо шановані на Волині свята й пам’ятні церковні дні.
19 жовтня 2017 р.
Протоієрей Віктор Пушко в передачі
Священик розповів про християнське ставлення до музики Церква і музика – це нероздільні поняття. Проте не всяку музику Церква сприймає. Про православний погляд на музичне мистецтво розповів протоієрей Віктор Пушко, головний редактор єпархіальної радіостудії «Благо», настоятель парафії Різдва Йоана Хрестителя в с. Лище Луцького районного деканату, у черговій телепередачі «Що каже священик».
19 жовтня 2017 р.
Віктор Гребенюк
Вийшла електронна книга християнських новел Нова збірка Віктора Гребенюка «“Ефект Вертера” та інші новели» з’явилася в Мультимедійному видавництві Стрельбицького, що в Києві. Це сорок коротких динамічних оповідань із несподіваним закінченням.
19 жовтня 2017 р.
14 жовтня 2017 р. Престольне свято у с. Любитів. Світлина з архіву протоієрея Матвій Олійника.
Престольні свята на Покрову в двох селах – уперше У Любитові Ковельського районного деканату і Тростянці Ківерецького вперше відзначили храмові празники в день Покрови Пресвятої Богородиці.
16 жовтня 2017 р.
15 жовтня 2017 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Світлина інформаційної служби єпархії.
Владика Михаїл: залишай рішення за Богом Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в 19-ту неділю після П’ятдесятниці наголосив на важливості довіри до Господа у складних ситуаціях.
16 жовтня 2017 р.
14 жовтня 2017 р. Вручення нагород військовослужбовцям і членам їх родин в кафедральному соборі Святої Трійці на завершення Божественної Літургії. Світлина інформаційної служби єпархії.
Єпархія відсвяткувала Покрову і День захисника України У храмах нашого краю відбулися урочисті Богослужіння, священнослужителі та миряни беруть участь у різних заходах із нагоди великого богородичного торжества та Дня захисника України...
14 жовтня 2017 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери