Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаУ церкву Смоляви повернуто вкрадене
Новини

У церкву Смоляви повернуто вкрадене

Правоохоронці Горохівського району віддали у храм с. Смолява ікони, викрадені звідси зловмисниками торік, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області (vl.npu.gov.ua).

Три великих образи вагомої історико-культурної цінності передали протоієрею Андрієві Лотоцькому, настоятелеві парафії Архістратига Михаїла.

Отець Андрій зазначив, що вони писані на дереві й придбані дуже давно, одній із них понад 200 років: «Наші місцеві мешканці похилого віку стверджують, що про цю ікону розповідали їх батьки, а реліквії встановили ще їх діди та прадіди».

Священник розповідає, що громада не була впевнена, чи знову побачить їх. «Поліція гарно спрацювала, пішла нам назустріч та допомогла повернути ці ікони, і ми стали свідками, що справедливість перемогла».

Останніми роками у Волинській, Тернопільській, Вінницькій та Одеській областях викрадено чимало святинь із церков і монастирів. Нещодавно працівники поліції Тернопільщини затримали групу осіб, які причетні до цих краж і влаштували незаконний бізнес на антикваріаті. Вилучені близько шестисот церковних реліквій повертаються власникам.

10 серпня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Горохівський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери