Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОголошенняАНОНС: Три лекції-зустрічі Ігоря Сацика
Новини

АНОНС: Три лекції-зустрічі Ігоря Сацика

Ігор Сацик Із 22 червня по 6 липня викладач Волинської православної богословської академії, кандидат філософських наук Ігор Сацик – на освітній платформі «Eтос».

Чи всі спасуться? Християнське вчення про спасіння та універсалістська етика. – Про це розповідатиме автор проєкту.

«На цьому курсі ми порозмірковуємо про сенс життя, переживання смерті та віру в загальне воскресіння, а також доторкнемося до духовного досвіду, який Церква зберігає в Святому Письмі, та дізнаємося, що отці Церкви думали про гріх і святість, вічність і конечність пекельних мук, Богобачення та райські насолоди. Розглядаючи питання сотеріології (науки про спасіння), ми ознайомимося з універсалістською етикою християнства – вченням про апокатастасис, надією на спасіння усіх. Ми простежимо витоки християнського універсалізму на сторінках Святого Письма та у творах Орігена, Григорія Ниського, Ісаака Сирійського, Максима Сповідника та інших богословів».

До речі, як експерт Міністерства освіти і науки України Ігор Каленикович брав участь у розробці Державного стандарту з богослів’я, викладав і займався науковою діяльністю в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та Національному педагогічному університеті імені М. Драгоманова. Основні інтереси: широке коло наукових питань на перетині теології та філософії, зокрема, проблематика, пов’язана з ученням про апокатастасис.

9 червня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери